marți, 20 iulie 2010

fericirea


Fara sa intelegi ego-ul si fara sa-l anihilezi pe deplin, fericirea nu se poate instala in constiinta omului. Ego-ului ii place sa se creada Dumnezeu, mintind ignorantul si aruncandu-l in multitudinea de iluzii care domina realitatea acestui plan. Egoul se crede imparatul acestei realitati si impinge oameni sa-l aduleze, sa-i faca icoane si sa porneasca razboaie in numele lui. Absolutul integreaza, unifica,pe cand ego-ul dezbina, individualizeaza. Sinele nu are nevoie de simpla dorinta de a fi fericit, deoarece doar prin faptul de a exista, de a se manifesta, implica automat fericirea...fara dorinte, fara asteptari fara un scop al fericirii, ci doar simpla manifestare a existentei. Ego-ul are nevoie de aprobari, de razboi, de certitudinea existentei, de frica, de multitudinea dorintelor egoiste, de adulare si individualism. Dupa atingerea fericirii, egoul dispare si totul se transforma intr-o stare de impacare, de acceptare, de iubire neconditionata. Fara de frici, fara de scopuri narcisiste sau individualiste. Daca nu te lasi in voia Absolutului, fericirea dispare lasand loc ego-ului care preia controlul si te arunca inapoi intr-o mare de amaraciuni si de suspine. Cand esti fericit nu mai exista intrebari in acest sens, fericirea nu are nevoie de certitudinea faptului ca exista sau nu exista. De bun sau de rau, de contrarii…Fericitul acepta starea de fapt exact asa cum e si in acelasi timp, traieste intr-o lume fara contrarii, libera, lipsita de lupta.

sâmbătă, 17 iulie 2010

fericirea

fericirea nu se poate transpune in cuvinte...daca faci aceasta greseala, instantaneu dispare lasand locul unui ocean de amaraciuni....

Fericirea este o stare, o idee, o nota muzicala, un zambet, o atingere, o raza de soare...fericirea e starea naturala a omului, la fel cum este sanatatea; atunci cand nu exista, omul se pierde devenind pe nesimtite ceva obscur de neimaginat.
vineri, 16 iulie 2010

...jumatate din mine priveste spre soare, jumatate din mine priveste spre luna, intregul ma priveste de undeva de dincolo de sine.

Dimineata

M-am trezit acum 2 minute. Am vrut sa vad ce ganduri imi trec prin minte si m-am decis sa le astern pe blog ci nu pe hartie de scris. Ciripit de pasarele aud undeva in departare si totodata sunetul tastelor pe care le ating usor cu buricele degetelor mijlocii. Un cronconit de pescarus strabate vazduhul incalzit de soarele bland de dimineata. Ma gandesc sa merg sa-mi aprind o tigare si s-o savurez impreuna cu o gura de coca-cola. Ma simt vinovat datorita acestui gand. Am fost invatat sa nu-mi introduc otrava in corp si totusi o fac....oare de ce?

joi, 15 iulie 2010

ganduri....

Iubind totul asa cum iubesti cel mai profund viciul care-ti marcheaza viata, vei descoperi o minunata lumina diafana ce-ti umple sufletul dezgolit. Urmeaza-ti pasi inspirati de soare, gusta profund jocul de lumini al lunii si vei iesi invingator si vesnic bun peste infinitatea vietilor traite.
Asculta-ti inima provocatoare, de imbolduri plina, inspira adanc divinul aer magic ce te impresoara zilnic cu tot felul de arome blande. Fii cerul si pamantul, fii apa si cu focul, combinand suav si plin de bucurie aceste elemente primordiale in tine.

miercuri, 14 iulie 2010

Inceputul.

Inceputul este aproape intodeauna dificil. Eu, in acest moment sunt la inceputul a ceva. Nu stiu inca unde va duce acest inceput dar sunt increzator ca va duce la ceva bun. Inspiratia fie cu mine...