joi, 28 aprilie 2011

Adevar vs Iluzie


Este cu neputinta ca omul- o fiinta imperfecta, alcatuita din elemente imperfecte- sa poata vorbi despre adevar. Nu trebuie sa uitam ca neadevarul este lucrarea Adevarului.
Atata timp cat nu stim care este adevarul gol golut, fiecare in parte se minte extraordinar de frumos. Toti suntem in aceeasi oala. Fiecare om in parte traieste in propriul miraj. A iesi din miraj, rezulta automat parasirea acestei oale in care ne aflam cu toti.

Frumos ar fi sa constientizam faptul ca nimeni nu are dreptate in sensul complet al cuvantului si sa ne acceptam asa imperfecti cum suntem, incercand prin intelegere si bunavointa sa evoluam impreuna spre perfectiune. Blamarea celui care este intr-un "miraj" diferit de al tau, duce la ura si razboi.

Intr-o piesa de teatru, toate personajele care joaca in acea piesa, sunt cat se poate de convinse de rolul jucat, altfel acea piesa ar deveni absurda si fara valoare.. Diferenta intre ei si noi, cei care ne jucam rolurile vietii de zi cu zi, consta in faptul ca ei sunt constienti de rolul jucat, pe cand noi suntem aproape inconstienti de propriul rol. Daca am deveni constienti de propriile roluri, am reusi sa iesim din iluzie. Privind totul in ansamblu, viata isi va recapata sensul....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu