sâmbătă, 30 aprilie 2011

Nodul Gordian


...atata timp cat nu stim exact ce este bunul sau ce este raul , vom fi tot timpul in plimbare pe aleile spre iad, fara de constiinta acestui fapt. Cand cineva devine constient unde se afla si de ce se afla acolo, implicit va face diferenta intre bun si rau. Depaseste astfel dualitatea acestei lumi, fiind deasupra raului sau binelui...


Dumnezeu e totul si nu este acolo sau dincolo pentru a iubi sau a fi iubit. De aceea spuneam ca pana nu ne abandonam in totalitate ei, iubirea va fi inteleasa in diverse feluri. In acelasi timp, pana nu este experimentata in toata manifestarea ei, pasii nostri, spre iubirea absoluta, vor fi marunti si multi.


Cred ca in momentul in care reusesti sa desfaci nodul gordian cu propriile forte, esti dincolo de posesiuni. Daca as fi in fata acelui nod, in mod sigur nu l-as taia cu sabia...mai de graba voi incerca sa inteleg profunda complicatie si intelegand asta, se va desface singur.


oricine pricepe adevarul dintai
ar trebui sa priceapa adevarul suprem.
ultimul si primul
nu sunt oare aceleasi?

2 comentarii:

  1. exact...orice inceput are si un sfarsit...ca asa a fost creat..este ca un segment care are o limita dar care se poate simti..tot ce a fost creat ,de fapt a fost crat cu un scop.!!!!
    Adika ..<>..

    RăspundețiȘtergere
  2. Clar! Scopul creatiei este insasi creatia. La fel cum viata exista pentru a fi traita.

    RăspundețiȘtergere