duminică, 24 aprilie 2011


Starsuckers



"Scris şi regizat de Chris Atkins (Taking Liberties), Starsuckers este un documentar polemic despre maşinăria celebrităţii. Teoria lui Atkins este simplă: mari corporaţii media, exploatează fascinaţia publicului pentru celebritate şi setea de faimă a tinerilor, printr-o serie de trucuri insidioase, pe care acest film îşi propune să le dezvăluie, folosind propriile trucuri. Explicaţia globală pentru lumea noastră, ce are o fixaţie pentru celebritate, este bazată pe factori biologici şi evolutivi, lipsind totuşi argumentele decisive, istorice şi sociologice. De asemenea, îngrijorarea sa pentru pervertirea copiilor noştri, de către acest cult al celebrităţii, dă mult de gândit, dar vine cu dovezi insuficiente. În ciuda limitărilor sale, totuşi, Atkins merită credit pentru un documentar provocator şi plin de vitalitate, al cărui vast subiect este mai potrivit unei cărţi, decât unui film."

3 comentarii:

  1. Te-am introdus in blogroll. Am totusi rugamintea de a preciza sursa oricarei postari pe care o preiei de pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iertare! Am editat postarea si am trecut sursa.

    RăspundețiȘtergere
  3. O spun de la bun inceput, nu cred in teoria conspiratiei, in schimb mi-am dat seama, cu timpul, ca santem victimele unei uriase manipulari incepand din copilarie si care continua pe parcursul intregii vieti, manipulare efectuata in mod mai mult sau mai putin inconstient si care se manifesta: in familie, in scoala, in relatiile interumane, in arta. Deasemeni, principalele culte religioase, cu exceptia budismului, isi aduc un aport substantial in aceasta manipulare.
    Inca de la varsta de cativa ani ni se baga in cap, de catre parinti, ca "nu-i frumos sa minti, sa furi, sa inseli,etc.
    Pe masura ce inaintam in varsta ni se spune, in mod bine intentionat, ca inteligenta, memoria si alte cateva insusiri sant de ividiat si trebuie dezvoltate si ca astfel devii o personalitate importanta, de calitate.
    Numai ca, memoria si inteligenta, atribute ale intregii materii, de la piatra pana la om, sant insusiri cu care intreaga fire este inzestrata pentru a-si conserva si perpetua existenta.
    Aceste insusiri, mai evidente la fiintele vii, sant necesara si deci folosite in lupta pentru existenta, sant arme de aparare si atac. Ele sant folosite in mod egoist si nu in scop nobil, asa cum ni se repete la tot pasul.

    RăspundețiȘtergere