luni, 30 mai 2011

Absolutul
Adevarul este o iluzie. La fel si minciuna. De fapt, totul e o iluzie... intr-adevar, totul e o iluzie unanim acceptata. 

Orice lucru bun, fara de masura devine rau... 


Pentru numele Lui Dumnezeu, este necesar sa spunem NU fricii, o data pentru todeauna ! 

Am ales sa-mi iubesc aproapele ca pe mine insumi, indiferent de e bun sau rau. 


Ce faci cand cel lovit peste un obraz iti intoarce al doilea obraz? 


Uneori ne indepartam atat de mult de esenta, incat ne intoarcem chiar impotriva ei... 

Exista legea evolutiei si legea involutiei. Este aplicabila in orice sistem. Dupa ce urci urmeaza coborarea. Dupa ce cobori este necesara urcarea. Altfel nu exista miscare si implicit vibratia numita viata dispare.

Uneori ...ma minunez de tot ce vad in jurul meu. 

Absolutul este fiinta tuturor fiintelor. El este cea ce este, ceea ce todeauna a fost si ceea ce vesnic va fi. El se exprima ca Miscare si Repaos Abstracte Absolute. El este cauza spiritului si a Materiei, dar nu este nici unul nici cealalta. Absolutul este dincolo de Minte, aceasta nu-l poate intelege de aceea ne revine sa intuim natura sa. Absolutul este dincolo de viata conditionata. Absolutul nu este un Zeu si nici un individ Divin sau uman; ar fi absurd sa se dea forma la ceea ce nu are forma; ar fi o absurditate a incerca sa antropomorfizam Spatiul. In mod cert Absolutul este Spatiul Abstract Neconditionat si Etern, cu mult dincolo de zei si de oameni.5 comentarii:

 1. şi pentru că ai reuşit să treci peste bariera comunicării interioare îţi apare lumea în adevărata ei splendoare. acolo unde echilibrul însemană mişcare, mai presus de simţire şi trăiri, dar infuzate în substanţa imaterială dion noi, acolo e absolutul. părticică cu părticică, aici împărtăţşit.

  frumos Dumnezeu ai pictat aici!
  cuvintele oricum, chiar şi în limba asta sunt mici.

  RăspundețiȘtergere
 2. Subscriu lui Flipi@
  Nici macar zei nu exista.
  Doar pui de materie in alta materie...
  E greu sa raspunzi cu iubire acolo unde platesti in fata biciului, e greu ptr ca noi creaturile amnezice, am uitat ca nu e nimeni vinovat ptr ce ni se intampla decat noi insine.

  Te strang in suflet cu mare dor de mare.
  Sa-i soptesti ca-i sunt aproape mereu...

  RăspundețiȘtergere
 3. :) articolul de astazi a fost manusa pt. mine :)... Mersi... mai multe nu pot comenta acum pentru ca nu am starea necesara, dar am patruns sensul celor zugravite aici de tine si s-au potrivit perfect cu ceea ce traiesc in prezent :)
  Zi faina!

  RăspundețiȘtergere
 4. La multi ani, RA!
  Sa luminezi din tine cu iubire in afara-ti.
  Copilarie vesnica iti doresc!

  C.

  RăspundețiȘtergere
 5. Lumina sa va inunde sufletele, oameni dragi mie.

  :*

  RăspundețiȘtergere