miercuri, 4 mai 2011

Buddha


Cand Buddha a atins realizarea, cineva l-a intrebat:
-Ce ai realizat?
-Nimic, absolut nimic, a ras Buddha. De fapt, am pierdut ceva. Singurul lucru pe care l-am realizat este nimicul.
Omul i-a spus:
-Bine, dar noi am crezut intodeauna ca un iluminat realizeaza ceva.
Buddha i-a raspuns:
-Absolut gresit. Eu am pierdut ceva: am pierdut obiceiul de a suferi. De obtinut, nu am obtinut nimic, caci tot ce as fi putut obtine a existat dintodeauna in mine. De aceea, ma amuz acum copios,caci intreaga situatie e ridicola. De ce nu mi-am dat seama pana acum? Iluminarea a fost tot timpul in mine. Cum a fost posibil sa o ratez? De fapt, cum am putut uita de ea?





5 comentarii:

  1. Facem injectii cu patritotim : mandriadeafiroman.blogspot.com/
    Ganduri mele despre România adevarata!

    RăspundețiȘtergere
  2. In mare incurcatura s-a aflat cel ce avea sa devina Buddha cand a constientizat ca intre luxul familiei sale si multimea saraca, era o discrepanta asa de mare. Suferinta lui a fost asa de mare incat s-a hotarat sa imbrace haina galbena a calugarilor cersetori.
    Devenind sarac n-a mai suferit, saracul nu sufera din cauza celorlalti saraci.
    Bogatii in schimb tare mai sufera ca poporul e sarac, dupa cum vad eu la televizor. N' avem deci motive sa-i invidiem, ba chiar ar trebui sa-i compatimim. Mai ales ca ei,inotand in marea bunurilor materiale, n'au nicio speranta sa fie mantuiti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru a gasi calea de mijloc, Buddha, a experimentat atat bogatia cat si saracia. Nu poti gasi echilibru daca nu "cunosti" ce se afla pe ambele talere ale balantei. Tot el spunea ca: "Să ai milă pentru toţi, pentru bogaţi şi săraci în aceeaşi măsură. Fiecare om are suferinţa lui. Unii suferă prea mult, alţii prea puţin."

    RăspundețiȘtergere