miercuri, 4 mai 2011

Casa din interiorul nostru.


De cele mai multe ori , cand suntem pusi in situatia de a merge intr-un loc, intr-o vacanta , ne alegem cu atentie destinatia, incercand sa stabilim cu mare atentie detaliile pentru a avea un concediu de vis.

In alte circumstante , cand ne cautam o locuinta luam in calcul toate criteriile pentru a gasi acel loc in care sa ne simtim ca acasa. De asemenea il decoram,il zugravim ,il utilam, il aranjam dupa gustul nostru fiind convinsi, ca , odata terminat, acel loc ne va oferi confortul de care avem nevoie si pe care tot il cautam.

Si totusi, facem unele sacrificii pentru a ne gasi un loc permanent, temporar, sau uneori timp de o vacanta sa ne simtim minunat, sa gasim acel loc in care sa ne simtim ca si acasa. In schimb acest lucru dureaza putin deoarece fie concediul se termina, fie se muta vecini galagiosi, fie locuinta nu e asa confortabila precum ne-am imaginat si suntem necajiti pe noi ca nu am ales bine, sau altii sun vinovati ca nu ne-au iesit lucrurile asa cum am planuit.

Astfel tot fiind asa preocupati de lucrurile inconjuratoare uitam ceva esential, ca nu putem sa ne simtim ca si acasa , daca nu am ajuns acasa, ca ne tot ocupam cu lucrurile exterioare incercand sa le modelam pentru a raspunde unor criterii impuse de noi, imaginare de altfel, in schimb uitam se ne ocupam de noi insine, sa ne regasim drumul catre interiorul nostru , catre acasa.

Trebuie sa ajungem la ”casa”” din interiorul nostru, sa o gasim, sa o intelegem , sa o reparam, sa o restauram si de ce nu sa o remodelam pentru a ne simti bine si a fi multumiti de tot ceea ce ne inconjoara.





2 comentarii:

  1. imi plac bordeiele din imagine si imi place blogul . felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos! Ma bucura nespus aceasta incurajare si imi confera o mai mare incredere. :)

    RăspundețiȘtergere