sâmbătă, 15 octombrie 2011

Viața












Cand mintea s-a oprit, de ce mai bate oare inima?!



 ...



Eu știu că am fost o pisică cainoasă ce alerga dupa broasca raioasă a omului filozof, simplu dar mare vrajitor...


... 


...uneori  simt cum ramașagul pierdut in praful timpului, mă bantuie aievea...


...dacă nu ar exista imaginația am reuși sa trăim in sfarșit prezentul...


Iubirea adevarată nu doare niciodată. Iubirea iți dă forta de a merge mai departe. Iubirea este cel mai sublim sentiment oferit omului de catre univers...


...de ce? de ce? de ce?.... da de ce? de ce nu? de ce așa? de ce da? de ce acum? de ce atunci? de ce acolo? de ce dincolo ? de ce nu ieri? de ce azi? de ce acum? de ce maine? De ce? 


totul trece...clipa...bucuriile...necazurile... si chiar si viața...



pana la urmă ce-i realitatea?!
visăm că trăim sau trăim ca să visam? 
vorbim in somn sau dormim in vorbe?
visăm vorbele sau vorbim somnul?

 ...

 privesc preplex frunza atinsă de vant in asfințit...

...

vorbiti de moarte de parcă ați ști.




...iluzia vietii te prinde in capcana timpului efemer...alergăm inebuniți printre clipe, incercand să le imortalizăm in amintiri dulci-amărui..



fericirea te poate  face mai  nefericit decat nefericirea?

...


...sufletul este acea parte inefabilă, pe care de cate ori incercăm să o surprindem in cuvinte sau fapte, ne scapă...Totuși este singura parte care construiește intregul ființei noastre.


ai aflat cine esti?



Suntem ceea ce vrem sa fim. Suntem o posibilitate...








12 comentarii:

  1. cateodata e greu sa alegi cine sau ce sa fii , pentru ca alegerea ta are consecinte pe care tot tu le traiesti :), ceea ce alegi cateodata te indeparteaza de unele persoane din viata ta sau te apropie , , alegerea asta o faci in fiecare dimineata cand te trezesti daca nu chiar in fiecare clipa din zi , de aceea Dumnezeu are grija de intamplarile din viata ta , tu ai grija cum alegi sa le traiesti sau cum treci prin ele :) , pup :*

    RăspundețiȘtergere
  2. da. suntem posibilitatea exactă. orogologiu celest perfect sincronizat la vibraţia luminii.
    inima bate ca să ofere, printre altele, suportul gândurilor cognitive, ce sunt nimic altceva decât sentimente rulate în coaja grosier vibratorie a conştienţei. ascultă inima şi exprim-o în gândurile tale şi ele vor prinde aripi şi te vor arunca în orice posibil visezi.
    imaginaţia nu. dar visul trrăit da. atunci când el se derulează de la sine, fără acuitatea unui suflet care să dirijeze muzica.

    moartea. moartea e un concept prost inteles, e o poarta, la fel ca nasterea, e transformare, re-aliniere, libertate. e sursa adevărului, pentru că în lipsa ei am putea deveni mobile pentru uitare întru eternitate.

    ps: acolade, paranteză dreaptă, paranteză rotundă. inima este direct legată de limbă. fizic. (de aici senzaţiile săruturilor franţuzeşti...) există un ritual indian (ca să vezi ce înseamnă informaţia şi poezia realităţii atunci când ştii să priveşti obiectiv şi focusat) în care se taie tendoanele de sub limbă încet încet (în câteva luni) până limba ajunge în al treilea ochi. în acel moment omul are libertatea să guste nectarul raiului care picură prin orificiul care face legătura cu fosele nazale, ajungând mai aproape de glandele ascunse ale creierului care produc acele materii etereale ce ne aruncă spre infinit. dacă priveşti din afară procesul poate părea o barbarie totală (pe limbă se punea sare ca să nu se lipească...) dar în esenţă e o cărare de lumină în umbra ne-creată din OM.

    RăspundețiȘtergere
  3. Viata e minunata si este exact asa cum iti dorești să fie. Ea poate fi trista, plina de accidente si nenorociri sau plina de fericire bucurii și realizari. Depinde de cum privesti in exterior și cum esti in interior, deoarece exteriorul intodeauna este reflexia interiorului.

    In urma cu o saptamana am primit o lovitura destul de puternica. Datorita unei raceli puternice, culminand cu febra mare si frisoane, am ajuns la urgenta, unde in urma unor investigatii pulmonare, hodoronc-tronc s-a ajuns la concluzia ca as avea cancer pulmonar. Bineinteles ca aceasta veste mi-a scimbat totalmente impresia vis-a-vis de viata. In afara faptului ca nu-mi venea sa cred, deoarece faza de negare este prima faza care se aplica unui depedent, eu fiind totusi dependent de viata. Intr-un final m-am conformat si am acceptat acest diagnostic. Acceptand, o mare piatra s-a ridicat de pe inima si ajunsesem intr-o stare de totala acceptare. Acceptam moartea la fel cum acceptam si viata, imi era tot una. Doar ca undeva in mine simteam ca nu asta e sfarsitul, avand de invatat nenumarate lectii, de luat o multime de examene, pana sa-mi sune cu adevarat ceasul. Ceva imi spunea ca nu sunt atat aproape de o schimbare atat de radicala in ceea ce priveste existenta mea.
    In fine, una peste alta, dupa ce m-au chinuit in toate felurile si investigat in toate modurile s-a ajuns la concluzia ca am o pneumonie destul de grava dar care se trateaza cu antibiotic, neafectandu-mi cu nimic viata.

    De aceea spun ca viata este un dar minunat oferit cu generozitate de catre univers pentru a evolua, invata si lua examenele pentru next level cu brio. Importanta este constiinta acestui fapt si dorinta de a merge mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  4. mă bucur că eşti bine şi că ştii că tot ceea ce experimentezi este exact acel lucru de care ai nevoie pentru a îţi deschide conştiinţa în infinit.

    e absolut divin să vezi cum oamenii încep să simtă adevărul şi să reacţioneze în consecinţă.

    tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  5. Santem o copie neizbutita, de cele mai multe ori dramatica sau de prost gust a ceea ce am vrea sa fim. Un munte de iluzii, idealuri, sperante ratate.
    Orice idee este stalcita prin fapta.
    Potentialitatile conferite prin nastere devin, prin actualizare, daca nu avortoni atunci niste produsi anemici, deformati care abia mai seamana cu proiectul initial.
    Dar tocmai in asta sta secretul existentei, in dorinta de autoperfectionare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ca esti bine, daca inca mai fumezi, renunta, da-le in mama lor de tigari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt perfect sanatos. M-am lasat si de fumat dupa o asemenea experienta. Totul e minunat. :)

    Imbratisari cu lumina!

    RăspundețiȘtergere
  8. multă multă sănătate şi o lună plină de surprize magnifice!...bine că a fost doar o alarmă falsă..totul e bine când se sfârşeşte cu bine:)

    RăspundețiȘtergere