joi, 14 iulie 2011

Efectele supararii

                                                                







" Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina diferite  neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă".
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente   etc. se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic.De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. De aceea oricând aveţi gânduri negative despre o  persoană să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului  respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru .  
Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om.
 
Neintelegerile într-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii. Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia. Astfel  devii vampir energetic. Ori de cate ori cădem în acest prost obicei ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă. Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură. O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere. Dacă doi parteneri  abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună..
Dependenţa naşte agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia. Cu cât este mai puternică  dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.  Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor .
  
Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite pentru că ele pot prelungi durata lor. Când nu vorbim cuiva despre  problemele noastre noi ne îndepărtăm de ele. Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora. Esenţial este când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs. să nu căutaţi milă sau compătimiri.  
IMPORTANT:  Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe încercaţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă. Ieşiţi în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă.  Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic. Dacă locuiţi de câţiva ani şi a-ţi saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi supărat, aşezaţi-vă în acel loc, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire, rugaţi-vă (de ce nu ?).  
   
Este mai bine să plângeţi decât să urâţi. Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi pe dvs. înşivă, agresiunea se acumulează în mod inevitabil. Atunci când plângeţi agresiunea apărută se distruge.  
Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii. Încercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun noi pretindem imediat recompensă. Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa. Cu cât veţi intensifica acest tip de pretentii cu atât  va creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de autodistrugere.  
   
Când cineva te jigneşte nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu. Dacă n-o accepţi urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.
Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate.
Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă. Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune v-a iradia atât de multă iubire către întreaga lume încât iubirea se va întoarce la tine din belşug.
Cum dăruieşti aşa primeşti! Răzbunându-te te faci egal cu adversarul. Iertându-l te arăţi superior. Iertând ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând  oferim libertate. Să alegi calea iertării,  pentru că numai ea desface rana încleştată în timp.
  
   
 În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat cu atât mai mult creşte dependenţa de el..  
Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.
  
Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră. Toate  gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme. De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii).
conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine.
De aceea străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire constituie un act protector pentru noi.   
  
   
Asadar suntem ceea ce  suntem  ca rezultat a tot ceea ce am gandit!"
  


Sursa: Mail

64 de comentarii:

  1. nu pot decat sa zambesc la cele scrise de tine :) ... asa e

    o zi superba pe masura sufletului tau

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Si eu zambesc... Insa nu sunt scrise de mine...

    As vrea sa vad reactiile cititorilor. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Ai trecut tu prin cele descrise aici, Ramian?
    Si daca da, de ce mai astepti reactii?

    @};-

    RăspundețiȘtergere
  4. cauta confirmari in exterior ca noi toti de altfel :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    In acest moment, pot spune ca am trecut prin cele descrise mai sus, insa ele s-au petrecut in trecut ci nu in clipa de fața. Intodeauna vor exista suflete care traiesc din plin toate acele experiente expuse de mine. De aceea astept reactii...

    Toti suntem prinsi in acest joc, confirmarile sunt bune... ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu tocmai am ajuns la incheierea acestui proces descris de tine , mai urmeaza sa imi pastrez echilibrul ... de aceea exersez: drept,stang drept,stang...drept :p

    mai greu cu per turbulentele de la vreme :)

    gata te las sa primesti reactii .. cu motor ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Confirmarile arata nesigranta.
    oglinzile sunt bune daca te vezi pe tine in ele, nu pe altii.
    cat despre textul de mai sus, mai bine ii dam numele de Biblie- volumul 2.
    sa fim seriosi, nu cred sa fi existat vreun Gautama care sa fi materializat ce scrie acolo.
    ideal ar fi sa ajungem la o traire atat de curata si inteleapta, dar daca ajungem la ea, nu mai e nevoie de noi aici.
    Ptr ce sa mai iau forma, sa mai consum si sa platesc, cand am ajuns la consiinta pura?
    doesn t make sense.
    Cercul asta se repeta tocmai ptr ca platim karme trecute si prezente.
    dupa ce vom fi platit tot, o sa luam urma atlantilor care vor trai raiul intelepciunii in 3D sau cine stie ... poate in 4D
    deocamdata avem de dus o cruce,, ca la teorie toti suntem asi :)

    PS- tot ganduri in alb am ptr tine.
    chiar daca-s om.

    RăspundețiȘtergere
  8. Celestine , dupa ce ai trecut o data , reiei totul de la capat dar in frecventa diferita ...parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  9. respect parerea ta, tocmai de aia nu exista greseli sau pacate.
    Ptr ca bumerangul de care ne vb Ramian are realitatea lui de manifestare.
    Ce ne tine pe loc in decalajele noastre, e ca nu oprim karma prezenta, o recreeam
    nu mai contz in ce dimensiune, nivel, frecventa.
    Ne reintoacem mereu.

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  10. si eu respect parerea ta, insa dupa logica mea de brotacel mere cam asa : dupa ce am invatat ce am avut de invatat , acum trebuie sa aplicam cele invatate ...invatatura nu are valoare daca nu o aplici practic , deci repetam totul intr-o frecventa noua insa trebuie sa dovedim ca am invatat ceva in trecut, practic :)


    gata cred mi-am depasit norma de scris la tine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  11. da. da. da. da. :)
    tuturor da.

    lecţiile sunt bune. să nu le luăm în nume de bine şi rău cum spune celestine. să trancendem karma, şi asta se poate face simţind şi acţionând conform acestor simţiri. şi apoi să trăim. şi va fi suficient, restul este de la sine, în sine.

    RăspundețiȘtergere
  12. :)



    'Este dimineata si te trezesti, razele soarelui iti inunda camera si ochii ti se deschid, dar acolo nu est nimeni care sa poat spune: ˝Eu sunt treaz; eu sunt constient˝. Tot ceea ce exista este constientizare nețărmuita si eterna. Exista o unica invatatura, insa nimeni care sa poata afirma: ˝Eu sunt invatatorul˝. Exista o cale, dar care nu poate fi numita cale. Metode, tehnici, maestri si discipoli-dar numai pentru cei care inca viseaza; pentru cei treji, totul a disparut.'

    Leonesse, nu exista norma de scris, fiecare e liber sa scrie oricat si orice doreste. ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. concluzie : eu sunt vie (viu) acum :)

    RăspundețiȘtergere
  14. si mai important e ce faci acum daca esti viu ... :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Experimentezi si inveti cum poti fi viu etern...Un om este om atat timp cat este viu. Dupa ce invatam sa fim oameni in adevaratul sens al cuvantului, trecerea la etapa urmatoare este de la sine inteleasa...

    Fie karma, fie dharma, tot in acest joc vom juca diverse roluri; cand imparat cand cerșetor...
    Intrebarea este: Cum iesim din acest joc intr-un mod onorabil? Sa fie constientizarea calea?!


    Cine e actorul? Cine e spectatorul? Ce rol interpretez? Din ce cauza joc acest rol in acest moment? Ce vrea regizorul de la mine? Cine este celalalt actor si de ce joaca rolul pe care-l joaca? Cine sunt eu cu adevarat? La astfel de intrebari vom gasi raspuns cand vom deveni pe deplin constienti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Exact! Deși pare usor, nu este deloc asa... :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu cred ca m-ai inteles Leonesse, dar o lasam asa. Evident suntem pe alte frecvente :)
    teoria ta e valabila doar daca omul se naste fara amnezie, intr-o realitate noua.
    Si ptr ca inteleptul inchide gura la timp, va urez o seara magica tuturor.

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  18. plecand de la teoria copilului hiperactiv , care potrivit psihologilor nu e nimic anormal e doar un surplus de energie care spun ei cu timpul se estompeaza , ei bine nu se estompeaza ...devii un adult hiperactiv ca si mine ...din cauza surplusului de energie ... evenimentele din viata mea se repeta o data la 10 ani aceleasi experiente dar cu alti oameni( nu stiu daca regula cu nr de ani e valabila si la altii ) ... deja am trait de doua ori aceleasi chestii,situatii( pe plan social,personal,profesional) in esenta, insa cu frecvente diferite si nivel de cunoastere diferit , ce am invatat din prima experienta am aplicat acum a doua oara si am reusit sa trec mai departe , acum cu ce am invatat din a doua experienta care este o completare la prima trebuie sa fac fata la o a treia ...de ce !? se pare ca energia trebuie consumata ...ca sa ma pastrez in echilibru ,si toate s-au petrecut si se petrec in aceasta viata ,insa realitatea difera pentru ca totul este intr-o continua miscare,transformare ,nimic nu sta pe loc ,deci chiar daca este aceeasi viata ,realitatea e diferita de la o zi la alta ,acum nu pretind a fi inteleapta doar iti relatez in linii mari prin ce am trecut eu si trec real , nu vorbesc din basme sau alta fictiune .O seara placuta si tie.Insa asta nu inseamna ca as avea dreptate. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Stiu ce spui, dar situatia ta e din realitatea prezenta. Eu insa vorbesc de bagajul informational ancestral, cu totul alta mancare de ciorba.
    Ce traiesti tu e perfect normal tr tine, ptr ceea ce ai ales tu sa consumi viata asta.
    Nu e SF si cunosc ceea ce experimentezi.
    O sa mai vb despre asta, sper insa nu pe blogul lui Ramian.
    Ai id ul meu de messg pe gadget-ul de facebook.
    Doar te faceam atenta ca eu vorbeam despre consumul legaturilor ancestrale, nicidecum a karmei prezente.
    Ai grija de tine,
    M.

    RăspundețiȘtergere
  20. acum mai venim de acasa , am inteles :), insa karma se poate ameliora ,atenua cu fiecare viata prin faptele pe care le faci :)

    RăspundețiȘtergere
  21. pot sa va spun ca am trecut prin cele scrise mai sus :) dar nu le-am putut evita ma simteam controlat chiar ii spuneam fetei ca cineva face vraji pentru ca ne certam mereu , chiar daca eu observam si incercam sa fie bine si nu stiam ce se intampla (acum stiu ca eram deconectati amandoi de la sursa ):) cred ca a fost lectia care trebuia sa o invat :) mai am ceva de adaugat : cred ca avem destin si ca trebuie sa culegem doar emotiile, sentimentele :)

    RăspundețiȘtergere
  22. karma nu se amelioreaza, o consumi si te cari. simplu, dar am inteles ce vrei sa zici cu asta.
    mai e o posibilitate, nu inveti nimic si te reintorci, sau inveti dar creezi alta legatura.
    Insa bagajul cu care te reintorci va creste ininformatie. unii isi reamintesc, altii nu,
    tocmai de asta e nevoie sa nu cream alta karma prezenta, cam dificil insa, cu atatea legaturi trecute.
    tomavasi@
    avem destin, noi il scriem si tot no il putem rescrie, adica schimba.
    dar pana acolo mai avem multe de invatat

    seara buna tuturor

    RăspundețiȘtergere
  23. Bine ar fi sa invatam cu rabdare si intelepciune tainele acestei minunate vieti si sa incercam sa fim cat mai constienti de noi inșine.

    Destinul simt ca a fost trasat tot de catre mine, cumva. De fapt am participat la crearea lui...Fiecare culege roadele necesare in aceasta viata, experimentam pentru a invata sa evoluam.

    Va imbratisez cu pace! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. :) .. In fiecare viata!
    Pana cand.. gasim portita de iesire, care,
    surprinzator, se afla de la bun inceput in noi.

    In fond, e minunat sa traiesti!
    Poate odata vom cauta ignoranta, cum tanjim acum dupa cunoastere.
    @};-

    Poate asta am si facut.

    RăspundețiȘtergere
  25. Invataturile transpuse de tine aici sant niste precepte dificil si partial aplicabile intrun cerc restrans si de regula in mediu citadin unde e mai sa faci abstracie de legile naturii.
    Perfectionarea pe cale spirituala a omului, a intregii omeniri, nu exclude incalcarea drepturior la viata a celorlalte vietuitoare cu care convietuieste.
    Daca viata este supusa legilor concurentei, a supravietuirii celui mai puternic, a selectiei naturale, omul nu se poate sustrage acestor legi, asa cum sustin ivatati precum Ramakrishna, Patanjali,s. a., decat printro extinctie generala, printro evadare din ciclul nasterii s-al mortii.
    Solutia "eliberarii", a atingerii "starii de Budha" individuale, este egoista si deci nu rezolva problema atingerii "starii de perfectiune" a umanitatii.
    "Dupa mine potopul", nu mi se pare o solutie acceptabila.

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim@
    Subscriu!

    Totul e asa cum trebuie sa fie, restul e garnish si aripioare puse prea devreme, cand abia invatam sa mergem.
    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  27. Bunule anonim, bine ai venit, imi place cum ai pus problema. :)


    Din cate stiu, Darwin a mers pe ideea ca supravietuieste specia care se adapteaza rapid mediului in care traieste. Insa asa cum se intampla cu majoritatea teoriilor, interpretarile postume sunt irelevante. Fiecare vede in mod subiectiv si de aici erorile. Nicidecum cel mai puternic supravietuieste. Gandeste-te ca dinozaurii au fost suficient de puternici dar tot au disparut. Este mai mult de atat. Gradul de constientizare este diferit la fiecare'n parte.

    Cand reusim sa armonizam totul in jurul nostru, toate usile ne sunt deschise...

    RăspundețiȘtergere
  28. Cum sa armonizam totul fratele meu cand "pestele cel mare il inghite pe cel mic?
    Chiar si in ipoteza absurda ca ar fi posibil ca omul sa se hraneasca cu energie solara, cum sustin unele surse nedemne de incredere, nu se poate trai in armonie.
    Si, "cel mai puternic supravietuieste" nu se refera la huidume ci la puterea de adaptabilitate in procesul evolutiv.

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim@
    F bun punctul tau de vedere, dar totusi, de ce la o asa deschidere pastrezi anonimatul?
    Si da!
    Decalajele au si ele rostul lor, atat intre specii cat si imaterial lor.

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc Celestine.
    De dragul tau {si deci si al meu, dupa cum crede Ramian} am sa incerc sa-mi iau un nume de utilizator. Nu prea sant mester in utilizarea calculatoruoui.
    Ai vrea te rog sa dezvolti ideia din paragraful al doilea?

    RăspundețiȘtergere
  31. Bunule anonim, asa este, pestele mare inghite pe cel mic asa cum leul ucide si inghite o gazela. De acolo am plecat si acolo vom ajunge daca continuam pe acest drum de autodistrugere. Insa omul se presupune ca a trecut peste aceasta treapta. Omul daca nu mentine mediul in care traieste in armonie si echilibru, haosul se poate instala si se strica tot.

    Asa cum noi avem nevoie de celule pentru a ne sustine in viata trupul, asa si celulele au nevoie de trup tocmai pentru a exista si a-si indeplini rolul predestinat.

    Noi putem spune ca suntem simple celule care hranim un organism mai vast...

    RăspundețiȘtergere
  32. eu cred ca deja e facut planu :) a avut grije universu de toate datalile :) cum ai spus tu suntem niste celule dintr-un organism mai vast corect, atunci daca organismu ala mare e fericit suntem si noi fericiti .. cei care ne fac si ne-au facut rau veti vedea ca ne-au facut bine ...

    RăspundețiȘtergere
  33. cand eram in era dinozaurilor nici nu va nasteati bine si deja va mancam :))) iar in timpu razboiului va-m omorat de 100 de ori pe fiecare din voi :))) daca ati stii ca e adevarat ati rade s-au m-ati pedepsii? :)))

    RăspundețiȘtergere
  34. Ramian@
    Musca inghitita de broasca, nu duce la autodistrugere. Este un ciclu firesc, un consum firesc, o ardere fireasca.
    Cred ca confunzi un pic planul realitatii date cu matricea care s-a vrut candva, a fi.
    Specia nu se autodistruge asa.
    Ciclic, pamantul se curata si e in firescul lui sa o faca.
    Animalele, la nivelul lor de consum energetic sunt bine.
    Oamenii insa, aici e buba!
    Oamenii... ma tem ca au inceput sa inghita muste, si nu mai e firesc.
    Armonia de care vorbesti nu vizeaza un Babel ciclic, care se repeta de cand e lumea.
    Civilizatiile evoluate dinainte de noi, de ce n-am fi fost chiar noi?
    Acei NOI care am esuat atunci, am cazut ptr. ca ne-am vrut armonizand ca si acum, sarind insa niste pasi.
    Acum ma adresez lui:

    sceptic@
    Am vorbit despre decalaje si nu odata, si am sa explic cant se poate pe scurt si aici.
    Universul asta nu e liniar, stii de ce?
    Ptr. ca noi cei de aici, nu vedem decat linia, nu putem vedea mai mult.
    Punctul nu e punct ptr. ca asa s-a vrut a fi stiuta cosmogonia.
    Precum nu vedem nici mandorla din universurile intrepatrunse.
    Nimic din ce vedem noi, nu este!
    Decalaj pentru mine nu insemna ierarhie, ci greseala in matrice, care ne-a adus mereu si mereu la alte erori.
    Evolutia spirituala nu va fi niciodata in realitatea materiala, ci prin ea.
    Avem nevoie sa materializam nivele de ardere ca sa urcam treptele.
    De asta un copil abia nascut poate respira o secunda si ii e de-ajuns cat sa treaca la alt nivel. Dar e adevarat ruperea terestra subita, doare si creeaza alte legaturi si tot asa!
    Pana nu o sa invatam ce e cu -Atasamentul lumii- ne vom intoarce mereu.
    Decalaj ptr. mine inseamna informatie aproape de miez dar care datorita unor erori se reintoarce, ia forma si e obligata sa vetuiasca langa alte suflete care nu au adus cu ele acelasi bagaj informational.
    Faptul ca ne nastem deja cu o karma si mai savarsim una in timpul vietii, determina nasterea decalajelor.
    Degeaba eu sunt un suflet luminat, cu un bagaj vast, daca va trebui sa ma reintorc ptr. ca nu am platit karmic ceva la timp.
    Mi-am adus aminte o glumita de-a mea: -pana si ingerii se reintorc- :)
    Dar ceea, ce traim noi nu e cu nimic diferit de ceea ce s-a trait de-alungul materializarilor pe Terra.
    Istoria se repeta, pana cand vom invata lectia finala, sa nu ne mai intoarcem!
    E f mult de zis, dar in genere decalajele creeaza alte discrepante, legaturi noi si deloc placute intr-un sistem atat de opac.
    si nu exemplific printr-un Eminescu, si altii ca el, care au venit cu un bagaj destul de decalat fata de altii.
    Daca ne gandim la Iisus, indiferent cum il prezinta istoria, atat cat ni-l prezinta, se vrea a fi unul dintre cei mai evoluati spiritual, care s-au reintors - poate singurul care n-a facut-o ptr. propria-i greseala, ci ptr. a ne salva de a noastra.
    Dar cine mai stie... :)
    Imi pare bine sa vad un spirit ca al tau aici,
    La buna revedere, sceptic@

    Imbratisari calde, tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  35. sa fim ca apa ... sa ne mulam , sa ne adaptam , sa ne transformam...eu zic ca observand calitatile si propietatile apei vom invata multe ... :p
    Issus a fost cel mai uman , cel mai apropiat de oameni. :)Nu imi place sa ma repet dar totusi o sa o fac , Dumnezeu si Creatia este ceva mult mai complex si mai maret decat intrezarim noi ,este deocamdata inca peste puterea noastra de intelegere , dar Issus spune ca cei care avem afinitati cu El si il cautam , vom recunoaste Adevarul ,Calea.

    RăspundețiȘtergere
  36. Ganditi-va doar le cele doua mari porunci cat de complexe sunt incat respectarea lor si aplicarea lor includ Totul, e simplu folosind logica si plecand doar de la aceste doua porunci cate lucruri implica respectarea lor .

    Prima poruncă este: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi din toată puterea ta.” Iar a doua este la fel ca aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (MateiXXII, 37-40; Marcu XII, 30-31).


    Respectand aceste doua porunci din iubire , de buna voie , nu mai ai nevoie de nici o teorie ,religie samd.

    RăspundețiȘtergere
  37. insa mai tre sa se gaseasca si cine sa vrea sa le respecte :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Leonesse@
    Nu uita un lucru: APA CURATA, DAR CONDUCE!
    Deci mare grija.
    Nowadays, Aghiutza are rasa alba si lumineaza de nu-i adevarat.
    Cat despre nota religioasa din ultimele tale coment-uri, ma abtin.
    Nu asa vad eu trimiterea la adevarata credinta.
    Ce spuneam eu mai sus, chiar n-are nici o legatura cu ce ai ales tu sa crezi pe frecventa realitatii tale.
    Era un comentarui care-l viza strict pe sceptic@, ptr. ca Dumnealui era interesat de ultimul meu paragraf din penultimul comment.
    Cat despre poruncile amintite de tine, nu vrei sa stii cat de pervertit a fost decalogul pana a ajuns la tine in minte si in inima:)
    Vorbim totusi de niste tablite care n-au ramas "curate ca apa" :)
    De la cuneiforme la transhumanta si viceversa se tot nasc Dumnezei, zei, ingeri, porunci, adevaruri mii:)
    Chiar nu vreau sa intru in detalii, pe blogul meu am dezbatut si tema manipularii prin asa-zisele "marturii religioase", sa vezi cand ajungi la peste 100 de contradictii in biblie si nu numai, hilar de-a dpreptul.
    Dar asta e alta poveste,
    insa da...
    E ideal sa ne iubim aproapele, dar am o intrebare - cum putem vorbi noi de iubire, iubirea de aproape, cand n-o recunoastem nici macar in noi insine?
    Interesant, nu?
    Nu ne iubim pe noi dar tindem sa iubim aproapele, cand noi insine suntem proprii nostri straini.
    Ptr ca iubire inseamna trezire, constiinta, avizare, intoarcere la sine, nu?
    :)
    Noapte cu stele,
    C.

    RăspundețiȘtergere
  39. Interesant tot ce ai scris Celestine. Am sa revin cu ceva concluzii.
    Bine ați venit Tomavasi si Cinic! :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Celestine sunt de acord ca cele doua legi precum si intreaga Biblie , au fost scrise si rescrise de oameni , modificate si folosite pentru manipulare si e adevarat ca nu stim sa ne iubim bine pe noi insine ... insa scanteia divina din noi totusi va vibra doar la Adevar , sarcina noastra e aceea de a cerceta si cunoaste ...si mai avem si sarcina de a nu ne lasa amagiti de alte teorii si invataturi false , da,eu zic sa nu ne pierdem in detalii si sa fim atenti sa nu pierdem esentialul din vedere , cum stim care e adevarul ?! simplu fiinta din tine va vibra , va reactiona doar la adevar asta e indiciul , dar trebuie sa cunoastem mai intai fiinta din noi .Relatia cu Dumnezeu ne priveste pe fiecare in parte , asa consider eu .Calea ta nu inseamna ca e si calea mea(nu se poate potrivi in totalitate si tie si mie,fiecare descopera singur intr-un mod diferit de ceilalti) desi Adevarul e unul singur la final .

    RăspundețiȘtergere
  41. Respect convingerile tale Celestine , dar nu sunt intrutotul de acord cu ceea ce crezi tu , insa este irelevant acest lucru, eu nu incerc sa te conving de ce cred eu ,doar discutam acum ,expunem pe tapet optiuni ,suntem aici sa invatam unii de la altii , e bine sa vezi viziuni,idei ,convingeri diferite de ale tale , sa vezi si alte optiuni , sa ai de unde alege , insa e problema fiecaruia ce facem , insa referitor la istoria religilor si a omenirii ,adevarul este undeva la mijloc pentru ca oricate dovezi de orice natura ai avea despre cum s-au petrecut lucrurile nu sunt suficiente nu ai fost acolo cu constiinta de acum,aceste relatari ,dovezi scrise sau nescrise sunt date din punctul de vedere al oamenilor care au trait atunci , dupa cum spun multi ,pune doi oameni martori la o lupta de strada si vei avea doua versiuni diferite ... asa si cu marturiile scrise si nescrise despre ce s-a intamplat in trecut .Important e sa avem sanatate si putere de a duce cautarea noastra la bun sfarsit .Ideea principala e ca nu suntem singuri si nu suntem de capul nostru .Toate cele bune . :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Leonesse@
    Nu conteaza calea mea sau calea ta, odata ce adevarul e unul singur.
    Tu ai perceptia ta despre lume si Dzeu, eu merg pe alte premise, cele traite de mine.
    Nu am negat ca nu exista un Dzeu, cu siguranta ne-am desprins din ceva maret si atotputernic, univers, Dzeu, mi-e tot una, ca pana la urma nimeni nu stie de a unde a aparut Dzeul insusi.
    Vorbi, despre o cauzalitate infinita totusi, nimeni nu bate mai departe, dar ceea ce materializam noi in lumea asta e pe departe adevarul absolut spre care tindem.
    Nu aici vom cunoaste adevarata mantuire si curatire, ci PRIN AICI tindem spre ea.
    Ceva a fost si ceva mereu va fi, insa fiecare isi ia farama de CEVA asa cum poate, atat cat e.
    Ideea mea era una simpla de tot, nicidecum sa te convertesc pe tine sau altii, la ea.
    Pana nu ajungem sa ne curatim si sa ne autoconstientizam pe noi insine, degeaba arucnam cu povete si pilde biblice sau mai stiu eu ce citate din Matei.
    Profeti si vizionari au tot fost si-or sa mai fie, dar n-a salvat cu nimic specia, measajul lor.
    Intreaba-te de ce Iisus s-a nascut sa duca povara lumii oarbe in spate si cuvintele lui n-au miscat nimic in habotnici, preoti, si alti prozeliti la vremea aia, decat in CINE TREBUIE!
    ptr ca nu TOTI suntem pregatiti!
    E adevarat ca cine are urechi sa auda si ochi sa vada o va face, dar nu daca va citi din Matei si va pleca capul pana la dusumele.
    Trebuie sa ne ducem crucea asa cum si-a dus-o el si sa constientizam odata ptr totdeauna, ca aceste reintoarceri de atatea secole au un mare rost spre dumnezeire, insasi ascensiunea sufletului spre un Dzeu creat sau simtit, indiferent de cum il localizam si unde, are timpul ei de manifestare.
    Nu trebuie sa te simti atacata de mine, eu am trait realitatea mea, dincolo de biblie si alte porunci date omului spre trezire, tu ai ales alt drum, dar uita-te-n jur si zi-mi sincer cat la suta din oamenii care merg la biserica inca, si se roaga, o fac ptr ca ei sunt fericiti si impliniti? O fac ca sa multumeasca providentei?
    Sau o fac ptr ca-s necajiti, bolnavi, au nevoi, etc.
    Nu ti se pare deloc hilar?
    Cand zic acatist - zic durere, disperare, nevoi.
    Ia si citeste-le, eu am citit sute si nu m-a minunat deloc ce am gasit in oameni cand lasau mesaje catre Dzeu, ori noi ne rugam cand suntem neputinciosi si cerem cu disperare un ajutor, asta facem inca din epoca pietrei cand il gaseam pe Dzeu in firma de Trasnet sau Fulger, etc.
    Credinta e una si odata cu ea vine adevarul.
    Nu biblia si poruncile ma duc spre ea, nu asta va trezi constiinta umana.
    Toate au timpul lor de manifestare.
    Cine va alege sa VADA va vedea, ptr ca A VEDEA nu se inavata!
    Eu doar am zis ca ne tinem pe loc cu rugaciuni si alte minunatii aparute ca dupa ploaie, iar in noi insine nu schimbam nimic.
    E ca si cum vezi omul la biserica si acasa isi bate sotia.
    Nu asa ne vom trezi! Insusi felul nostru de-a arde in fiece viata, duce la trezire!
    De asta nu e bine sa grabim nimic, repet:
    Nu-s aici sa polemizez, sunt aici ca si tine sa dau o parere, nu esti obligata cu nimic sa o citesti sau sa o aprobi.
    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  43. Eu zic ca Dumnezeu e mai mult decat scrie in Biblie si oriunde altundeva si da trebuie sa schimbi in interior ,faptul ca mergi la biserica nu face din tine un om al luminii . :)

    Si nu , nu Biblia sau alte porunci trebuie sa ne duca la trezire dar totusi e un punct bun de plecare .
    D a , asa e ,se pare ca ne amintim mai repede de Dumnezeu atunci cand suferim :)
    Fiecare avem drumul nostru si da sunt de acord cu tine ,avem o "cruce" de dus fiecare pana ajungem la Creator,mai avem de facut multe cucuie ...si julituri pana ajungem la el :)
    si da fiecare are tempoul lui si maniera lui de abordare ...nu stiu de ce dar am impresia ca discutam despre aceeasi chestie in esenta doar maniera de a ne exprima ideile ne incurca intelegerea :)so , propun sa luam o pauza :)))))))))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  44. Comunicarea se complica cand incarcam ideile cu "fundite" ,"ciorapei din dantelutza","panglici colorate " si alte zorzoane ,sunt obstacole in calea intelegerii, limbaje diferite :)

    weekend placut Celestine si multumesc gazdei pentru gazduire pup :*

    RăspundețiȘtergere
  45. Leonesse@
    Iubirea esti tu si noi toti, restul e calea noastra spre a o recunoaste.
    si eu te imbratisez cu mare drag.
    Ramian esti un suflet luminat si toti cei care ajung sa rezoneze, sunt suflete care simt iubirea.
    Sa ardem intru iubire asadar, oricat de greu ne va fi, se merita...
    ORICE LUMINEAZA TREBUIE SA INDURE ARDEREA.
    Va pup pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  46. Eu zic ca atata timp cat suntem separati si mergem pe cai individuale, nu ne va sta in putinta sa schimbam ceva in lume si implicit nici in interiorul nostru. Cand vom alcatui un tot unitar si vom actiona ca atare, vom detine cacitatea de a evolua cu mult mai repede.

    Eu-l intodeauna va incerca sa ne desparta, sa ne separe de intreg, aruncandu-ne in vraja individualismului si egoismului. Eu-l ne vrea separati, stiind ca o data ce fiintam ca un tot, nu mai are nici o putere asupra noastra.

    Mergand pe conceptul ca totul e o iluzie, intervine automat ideea ca aceasta lume cu toate teoriile, conceptele si asa-zisele realitati cotidiene, sunt nici mai mult, nici mai putin decat fanteziile mintii si a legiunilor de eu-ri.

    In mod clar suntem aici pentru a invata ceva despre existentă si minunatele sale mistere...

    Va imbratisez cu pace

    RăspundețiȘtergere
  47. noi suntem "expresii ale iubirii lui Dumnezeu " de "frecvente diferite " , Dumnezeu experimenteaza viata prin intermediul nostru , fiecare din noi ii oferim o simtire diferita , unica a iubirii ,a suferintei ,etc. pentru ca percepem diferit , motivul pentru care am mosteni viata vesnica de la Creator( mi se pare normal sa fie asa , ca sa ne putem reintoarce la el trebuie sa alegem sa il ascultam din iubire din proprie alegere si dorinta de a nu il face sa sufere prin neascultarea noastra, pentru ca il iubesti ,spre a fi un tot unitar cu el )este acela pentru ca fiecare din noi ii oferim Creatorului un mod unic de a se bucura , ii oferim o traire unica diferita de la om la om , ne va darui nemurirea pentru ca ne iubeste ,pentru a se putea bucura in continuare alaturi de noi si cu noi de aceasta simtire unica a fiecaruia, sau priveste asa ca sa primesti trebuie sa dai , Dumnezeu ne-a dat un Dar : Viata ,tu ce alegi sa dai mai departe ? Dumnezeu e ca si un Parinte ,care este cea mai mare multumire a unui Parinte ? aceea de a-si vedea Copilul multumit ,fericit , implinit , se bucura de bucuria noastra ne-a dat si un ghid ( va las pe fiecare sa va ganditi care ar fi ghidul oferit de Dumnezeu )orientativ cum putem sa fim fericiti , dar cine vrem sa il urmeze in locul nostru ?!pentru ca am ales sa nu il ascultam in trecut la inceputuri , Dumnezeu ne lasa sa demonstram ca putem fi fericiti si fara El ,fara sa il ascultam , si nu ne ajuta in aceasta demonstratie pentru ca nu ar fi corect , si uite asa prin vietile experimentate de noi incercam sa demostram ca putem fi fericiti fara sa il iubim pe Dumnezeu sau ne dam seama mai repede sau mai tarziu , mai usor sau mai greu ca totusi daca alegem sa ne intoarcem din iubire si sa il ascultam din iubire vom putea fi fericiti .Asta ne dorim ,da, viata vesnica si fericire , si ca sa afli mai departe de fapt cine si ce este Dumnezeu cu adevarat , tu mai intai trebuie sa ajungi sa castigi dreptul la nemurire si fericire , restul vezi dupa aceea pentru ca abia atunci ai dreptul si ai vesnicia la dispozitie sa il descoperi pe Dumnezeu in totalitate si sa te bucuri de toata Creatia Lui.Experimentare placuta la toata lumea si multa iubire. :)

    RăspundețiȘtergere
  48. intr-un final vom descoperi si cum rezolvam problema cu eu-l :)

    RăspundețiȘtergere
  49. Cu privire la ajunsul la un tot unitar , ca sa ajungi la un Tot Unitar:

    1)-ai nevoie sa gasesti un numitor comun , un ghid spiritual unic pe care sa il urmeze toata lumea,sa iti lamureasca si converteasca "euri-le " ,"diferentele " sa te ajute sa poti avea un tot unitar deplin ;
    2)-acum daca ne-a fost lasat un ghid spiritual unic si noi l-am rescris si reinterpretat ,si l-am distrus ,ascuns sau mai stiu eu ce am facut si nu il mai avem sau l-am ratacit , well mai pe romaneste fiind spus ne-am XXXXX in ea de Fericire singuri , nu e vina Creatorului , a fost alegerea noastra;
    3)-tot noi ne plangem ca bajbaim acum in o mie si una de directii si ca nu stim de fapt care e adevarul si pe unde sa o apucam , oare nu e consencinta neascultarii noastre si nebuniei noastre !?;
    4)- stai ca mai avem si pretentii :vrem sa fim Dumnezeu;
    5)-"fraiere" tocmai ti s-a dat posibilitatea aici in viata asta sau celelalte sa demonstrezi ca tu esti Dumnezeu si ca poti trai cum vrei tu sau nu ;
    5)-totusi ajungi la concluzia ca exista un Dumnezeu si de aici ai deja a Big XXXXX Problem , o mare necunoscuta si incepi sa te intrebi daca are rost sa te zbati sa il cunosti pe Dumnezeu ,ca na, nu stii sigur daca ai garantii, daca primesti viata vesnica si fericirea daca te zbati sa il cunosti , tu vrei sa iti mai si vorbeasca asa cum vrei tu si sa iti dea garantie si sa nu te coste nici suferinta nici nimic sa fi fericit aici dar sa faci tot cum vrei tu si sa traiesti tot cum vrei tu dar el, na ,pentru ca e Dumnezeu, stii tre sa faca asa cum vrei tu ca tu l-ai creat pe El si El trebuie sa te asculte pe tine nu tu pe El, si sa iti dea oricum viata vesnica si fericire.

    6)-totusi constientizezi ca tre sa depui un oarecare efort ca sa ajungi la Dumnezeu , dar pe tine te intereseaza dupaia ca daca Dumnezeu este mai stiu eu ce alt extraterestru cu viata mai lunga decat a noastra care se bate cu alte forme de viata si noi suntem sclavii lui de fapt sau ustensilele lui sau mai stiu eu ce , dar tu in continuare ai pretentia sa ajungi sa ai viata vesnica si sa fi fericit si te pierzi in studiu daca Dumnezeu e extraterestru sau nu .
    6)-Ce concluzie putem trage din toate astea?!

    RăspundețiȘtergere
  50. am gresit numerotarea dar va prindeti voi :)

    RăspundețiȘtergere
  51. Ramian spunea...

    Eu zic ca atata timp cat suntem separati si mergem pe cai individuale, ...

    poate noi nu existam tu esti sungur in tot universul iar noi suntem doar in mintea ta :) asa ca nu ai nevoie de nimeni pentru a invinge :) un gand de-al tau nu poate fi mai puternic decat tine ... singur ai aceeasi putere cum ai aveao cu toate milioanele de proiectii din mintea ta :) chiar eu nu exist mesaju asta nu e real ... :P e doar in mintea ta :P chiar si fetele alea de pe strada in fuste scurte sunt tot de mintea ta create :))))

    RăspundețiȘtergere
  52. Celestine@
    Recunostinta pentru explicatia referitoare la decalaje.
    Problema "vesnicei intoarceri", comuna, se pare, tuturor regnurilor, de ce ar fi diferita la oameni fata de alte animale, de plante, etc.
    Cred ca oamenii sufera de un compex de superioritate fata de celelalte fiinte si de aceea se simte vinovat. De aici conceptul pacatului originar, metempsihozei, karmei,etc.
    Cu ce e mai cu mot omul fata de brad d.e. daca mecanismul informatiei genetice este acelasi?

    RăspundețiȘtergere
  53. @ Ramian ,te rog sa ma scuzi pentru termenii folositi ,insa mai tre sa faci si haz de necaz :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Leonesse interesante puncte de vedere am citit in comentariile tale.

    Dumnezeu nu este bine sa fie luat la un mod asa de personal. Tot ceea ce exista face parte din Dumnezeu. Nu exista Dumnezeu si creata sa. Exista un tot unitar. Daca nu constientizam asta, nu vom face parte nicicand din creatie si implicit din Dumnezeu. Vom deveni separati de sursa care ne asigura existenta, de intreg, de creatie si neavand energia necesara vom sucomba in iadul propriu.

    Tomavasi, interesant punctul tau de vedere. :)
    Filmul Matrix dezbate destul de bine chestiunea expusa de tine. Cine poate sti?! Poate ca noi, toata aceasta lume, suntem un simplu vis de dimineata a unui oarecare Creator. :P

    Va imbratisez cu intelepciune! :)

    RăspundețiȘtergere
  55. Da , este un Dumnezeu activ,viu ,omniprezent in creatie. In filmul Matrix se vehiculeaza multe idei/teme :distopie, filosofie (în special Platon), cibercultura, conspiraţii, mesianism, mitologia greacă şi celtică.

    O zi frumoasa :) >:D<

    RăspundețiȘtergere
  56. aoleu,

    Vroiam sa-mi cumpar o carte dar acum m-am razgandit.


    Eu doar va salut! :P

    RăspundețiȘtergere
  57. cred ca comenturile noastre i-au suplinit nevoia de a-si mai cumpara o carte !:))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  58. Bun si asa! L-am scutit pe om de a mai pierde timpul cu alte teorii care nu duc nicaieri...:))

    RăspundețiȘtergere