vineri, 2 septembrie 2011

Revolutie


A sta stramb si a judeca drept, rar se intampla, in schimb, a sta drept si a judeca stramb, este la ordinea zilei. 

...

Cum doresti sa-ti fie viata: dulce sau picanta? 
Sa fie asa cum e...cu momente dulci si momente picante....pentru a sti sa tii talerele balantei in punctul zero, e bine sa cunosti ce anume se afla pe acele talere. 

...

La inceput, fiecare mare religie a fost o secta. O mare religie nu se putea naste direct mare, asa cum un batran nu se poate naste direct batran. 

... 

Lumea in care noi traim acum a devenit extrem de materialista si falsa. Tot ce se intampla in aceste timpuri se aseamana cu un joc de teatru total absurd si ridicol. Noi, spectatorii, suntem fortati sa stam asezati cumintei in scaune si sa privim acest spectacol stupid, fara a avea posibilitatea de a parasi sala si a merge in treaba noastra. 

... 

A te supune, fara sa intelegi esenta acestei supuneri, nu duce neaparat la ceva bun. Avem liber arbitru si posibilitatea de alegere intr-o lume plina de restrictii impuse tot de catre oameni, pentru binele lor individual, ci nu pentru binele umanitatii. In timp ce eu bat in taste in acest moment, intr-o oarecare parte a lumii, un copil moare de foame. Pentru ca fiecare suflet de pe acest pamant, sa indeplineasca voia absolutului, este necesara o schimbare radicala a structurii sociale. O persoana care nu are posibilitatea de a avea painea cea de toate zilele, nu prea are parte de liber arbitru, ci actioneaza conform instinctului primar. Liber arbitu deplin pot avea acei oameni care au ajuns in varful ierarhiilor sociale si care ar trebui sa se supuna vointei absolutului. Dar pentru a ajunge in varful ierarhiilor, sufletul se pierde si devine pervertit. Sau daca sa zicem, un suflet pur ajunge in varf, va fi mancat instantaneu de lupii hulpavi. 


... 


   Biciuit de un trecut oarecum salbatic, privesc deschis spre un viitor insorit si plin de pace...
7 comentarii:

 1. Cat de frumoasa e fototgrafia...picturi.

  RăspundețiȘtergere
 2. cred că trebuie să ieşi din analiza strictă a ceea ce cunoştem ca istorie, scrisă, povestită, oralizată. cred că trebuie să depăşeşti norii şi să întrebi copacii. trebuie să păşeşti ca tibetanii, prin iarba umedă a dimineţii şi să vorbeşti cu Ra. trebuie să opreşti rotaţia timpului şi să îţi oglindeşti întrebările pe faţa albă a lunii.
  atunci, frămîntări, întrebări, dileme se vor pulveriza şi tot ceea ce va curge va fi starea adevărului, manifestarea naturală şi ultimă a foto-esenţenţelor din care suntem alcătuiţi.
  revoluţia interioară.

  RăspundețiȘtergere
 3. Revolutiile aduc mai mult rau decat bine.Dupa ce preiau puterea, capii revolutiei recurg la aceleasi
  practici ca ale asupritorilor.
  Singura revolutie benefica este Miscarea de Revolutie a Pamantului.

  RăspundețiȘtergere
 4. uite apropo de liberul arbitru ,am discutat si la Blue pe profil , eu zic ca exista , doar ca noi nu vrem sa il utilizam cu adevarat, si curios este ca alegem sa traim mai departe in sistemul asta artificial creat de noi desi stim ca fericirea si armonia si lucrurile bune nu vin din acest sistem artificial creat de noi .... noi suntem singurii responsabili pentru ca nu stim sa alegem si nu suntem in stare sa ne asumam consecintele folosirii cu adevarat al liberului arbitru ....folosirea lui cu adevarat ar insemna distrugerea completa a sistemului artificial in care traim noi azi ,o revolutie totala pe toate planurile , as spune radicala :) insa nu avem curaj , lumina si iubire destula in noi si cunoastere in noi ca sa facem asta :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Revolutie absoluta...si nu ma refer la razboi

  RăspundețiȘtergere
 6. intoarcerea la esenta inseamna revolutie absoluta pe toate planurile interior si exterior ... :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Tanjim dupa puritate in timp ce ne hranim cu cadavre.
  Si, dupa cum se spune, santem ceea ce mancam.
  Liberul arbitru pozitiv, bine intentionat, este sabotat consistent de compromis si de care nu ne putem dispensa, conditionati fiind de natura biologicului din noi.
  Daca ne-am ptea lua energia necesara din nectarul si polenul florilor precum albinele...

  RăspundețiȘtergere