vineri, 22 aprilie 2011

La scoala , ni s-a aratat probabil modelul unui atom, cu nucleul sau solid si electronii care orbiteaza in jurul lui, explicandu-ne ca atomii sunt caramizile naturii. Este o incercare frumoasa de a afla care-i treaba cu atomul.
S-a dovedit ca acesti mici atomi solizi, pe micile lor orbite ordonate, nu erau decat niste pachete de energie. Apoi s-a dovedit ca nu erau chiar niste simple pachete de energie, ci condensari momentane ale unui camp de energie. Bineinteles, dupa cum stim, fiecare atom este format aproape integral din spatiu gol, atat de mult incat este un miracol cum de nu ne lovim de podea cand ne asezam pe un scaun. Cercetarile avansate din prezent sugereaza ca asa numitul "spatiu gol" din interiorul atomilor si dintre atomi, nu este deloc gol; este atat de viu, plin de energie, incat 1cm cub contine mai multa energie decat toata materia solida din intreg univers cunoscut.

Atat vizionarii hindusi, cat si cei buddhisti au predat si inca mai predau despre faptul ca lumea aparentelor, lumea pe care o vedem noi cu simturile noastre, este Maya sau iluzie, si ca ceva exista sub acest taram material, ceva care este mult mai puternic si mult mai fundamental, mult mai "real", chiar daca este complet intangibil. Exista o realitate spirituala care este mult mai esentiala decat este universul material si care are de a face cu ceea ce numim constiinta. Fizica cuantica zice ca in miezul lumii fizice exista un taram absolut non-fizic, fie ca-l numim informatie, unda de probabilitate sau constiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu