marți, 10 mai 2011

Creierul

      Creierul uman este impartit in doua emisfere. Cercetarile stiintifice moderne au scos la iveala foarte multe lucruri despre felul in care functioneaza acestea. Ele au demonstrat ca emisfera cerebrala dreapta functioneaza complet diferit fata de cea stanga. Emisfera stanga a creierului este activata de ratiune; ea este logica, prozaica, agresiva, ambitioasa. Este insusi sediul egoului. Este masculina, yang, extrem de violenta. Ei ii corespund matematiaca, actiunea, analiza, secventialitatea, masculinitatea, timpul, agresivitatea, munca, etc...
      Cele doua emisfere sunt legate intre ele printr-o punte foarte fragila, care permite insa trecerea de la una la cealalta. Chiar si respiratia se schimba cu aceste tranzitii. Uneori, noi respiram prin nara stanga, iar alteori pe cea dreapta. Atunci cand respiram prin nara dreapta, se activeaza emisfera stanga(narile si emisferele cerebrale sunt legate incrucisat). Atunci cand respiram pe nara stanga, se activeaza emisfera dreapta.
    Mana stanga este conectata la emisfera dreapta, iar mana dreapta la emisfera stanga. Multi parinti isi forteaza copii sa scrie cu mana dreapta, chiar daca sesizeaza ca acestia au o predilectie pentru a scrie cu stanga. De ce fac asta? Este ca si cum a scrie cu mana dreapta e corect si a scrie cu mana stanga e gresit.In realitate, parintii isi dau instinctiv seama ca in cazul in care copilul lor va continua sa scrie cu mana stanga, el isi va activa emisfera dreapta, care nu corespunde societatii in care traim cu totii. Copilul va tinde astfel sa fie mai poetic, mai imaginativ, sa viseze mai mult, sa devina pictor, dansator, cantaret, muzician, dar nu va fi niciodata foarte bun la matematica sau la stiintele exacte. El nu va putea deveni inginer sau om de stiinta, un general, un criminal, un politician. Pentru toti acesti oameni, mana stanga este periculoasa. Ei au nevoie de dreptaci. Istoria este scrisa de dreptaci ..De aceea , stangacii trebuie sa se transforme, sa devina si ei dreptaci, pentru a-si anihila astfel latura imaginativa, feminina, lipsita de ego. Un stangaci este intodeauna mai deschis, mai gingas, mai receptiv. Astfel parintii prefera sa-si sileasca de mici copiii sa se schimbe...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu