duminică, 22 mai 2011

Iubirea

    Iubirea este o calitate a Divinitatii care ilumineaza Esenta si astfel, atrage iubirea altora.  Renuntarea la tendinta de a judeca sporeste cu mult capacitatea de a Iubi, asa cum face si renuntarea la a mai vrea ceva de la altii. Astfel, oamenii nu mai sunt perceputi prin ceea ce au sau ce fac, ci sunt perceputi prin ceea ce sunt sau ce au devenit.
  Cand iubesti, lumea este mai buna si oamenii sai iti par mai prietenosi si mai disponibili. Exista un sentiment sporit de siguranta si de identificare cu omenirea in general, precum si o preocupare pentru bunatatea si bucuria altora.
   Atunci cand in tine se afla iubirea adevarata totul se intampla fara efort, prin sincronicitate, iar lumea si orice lucru din ea este vazuta ca fiind o expresie a iubirii si a divinitatii. A iubi este o stare de a fi. Este un mod de a te raporta la lume, unul plin de iertare, atentie si implicare. Iubirea nu poate fi intelectuala si nici nu provine din minte; iubirea izvoraste din inima. Ea este ori nu este, atunci cand este, nu o simti  cu mintea ci cu toata fiinta ta. Iubirea are capacitatea de a-i inalta pe altii si poate face lucruri mari datorita puritatii motivelor sale.
   Iubirea nu ia nici o pozitie, fiind astfel globala si mai presus de pozitii, interese sau motive. Iubirea se concentreaza asupra binelui din viata, in toate formele de expresie ale acestuia. Ea transforma negativitatea mai degraba transformand-o decat atacand-o frontal. Iubirea este blajina si sustine viata si reprezinta nivelul adevaratei fericiri. Iubirea serveste, in vreme ce eul cauta sa fie servit, in goana sa dupa castig. Pentru Iubire, satisfactia pe termen lung si placerea generozitatii inlocuiesc satisfactiile egoiste si trecatoare ale castigului.


4 comentarii:

 1. Cred ca am zis totul vis-a-vis de postul tau, in postul meu:)
  asta apropos de rezonanta.
  Ti-am raspuns si pe blog, ideea e simpla:
  Cat timp exista cei ca noi, restul e fum.
  Te cuprind cu drag si lumina!
  Fii bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cidindu-te parca ma citesc pe mine. Nu e minunat?
  Ce pot face cateva cuvinte simple si pline de adevar.

  Multumesc ;-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu iti multumesc!
  Sa ne fim aproape si sa luminam peste tot.
  Cer cu stele,
  C.

  RăspundețiȘtergere
 4. Pacea, iubirea si intelepciunea sa ne inunde sufletele. :)

  RăspundețiȘtergere