sâmbătă, 7 mai 2011

Karma


Ce inseamna karma? Trecutul nu mai exista. Cum ar putea el sa te mai influenteze in vreun fel? Trecutul nu te poate influenta decat prin forta obisnuintelor tale, la care nu esti dispus sa renunti. Ele provin din trecut, dar tu continui sa le practici inclusiv in aceasta viata. In clipa in care vei inceta sa le mai practici, vei fi eliberat de ele. Omul poate renunta la trecutul sau intr-un singur moment. In momentul prezent.

O mare parte a religiilor sunt foarte avare cand vine vorba de iluminare. Ele o trateaza ca pe o afacere: iti spun ca trebuie sa-ti inchei conturile, sa iti echilibrezi karma negativa printr-o karma buna. Acest proces nu este deloc usor si necesita timp. Drama este ca omul exista de o eternitate, timp in care a facut atat de multe lucruri. I-ar fi imposibil sa le rezolve pe toate. De altfel, in timp ce incearca sa-si rezolve problemele trecutului, el comite noi actiuni si acumuleaza astfel o karma noua, care va genera probleme in viitor. Ori de cate ori mananca sau respira, omul comite acte de violenta. Viata insasi nu poate fi lipsita de violenta, asa ca faptele rele vor continua sa se acumuleze. Este un cerc vicios, din care este imposibil sa iesi.


Omul poate iesi din acest cerc vicios doar in acest moment, caci cercul este generat in intregime de atasamentele lui. Nu karma se cramponeaza de tine, ci tu te cramponezi de ea. Daca renunti la acest atasament...s-a terminat.4 comentarii:

 1. Nimic nu e imposibil. Nu se acumuleaza faptele rele ci se diminueaza fiindca evoluezi cand te tooot reincarnezi. Cate un pic, cate un pic, toata lumea evolueaza.

  RăspundețiȘtergere
 2. Unii zic ca nu prea evoluezi, ci tot strangi bagaj de lucruri negative care te atrag in aceasta realitate si te tot tin aici pe veci...si o data mentinut doar intr-o singura realitate evolutia nu poate fi sesizabila.

  RăspundețiȘtergere
 3. Noi credem ca putin cate putin ne vom schimba. Insa timpul nu aduce nici linistea si nici pacea asa ca trebuie sa renuntam sa mai gandim in functie de timp.
  Nu exista trecut, nu exista viitor. Cat timp omul va imparti timpul in felul asta va exista suferinta. Nu mai alimentati trecutul, nu mai alimentati viitorul pentru ca mintea le va da valoare si ele nu sunt dacat simple iluzii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca totul este iluzie, in mod cert trecutul si viitorul sunt parti din iluzie. Participantul la aceasta iluzie face parte tot din iluzie. In momentul in care depaseste aceasta iluzie atunci nu poate exista un eu care sa mai observe depasirea. Devine pura existenta...

  O picatura din ocean nu se poate comporta altfel de cum ii indica oceanul. Totul curge intr-un anumit sens, indiferent de vointa acelei picaturi...


  Bine te-am gasit.Ș)

  RăspundețiȘtergere