marți, 17 mai 2011

Roata Samsarei

Se spune ca Adam si Eva locuiau in rai pana sa savarseasca pacatul final. Deci erau puri si inocenti, erau divini. Au vrut prin Liber Arbitru sa experimenteze binele si raul si au coborat din acea dimensiune inefabila, intr-o dimensiune materiala unde raul era predominant. Nefiind experimentati si-au creat Karma si astfel fiintele energetice tenebroase care existau in aceasta lume materiala, supusa cu mult mai multor Legi, dar fara de constiinta, s-au instalat glorioase in constiinta pura a primului om, hranindu-se cu nesat din aceasta. La fiecare reintoarcere, omul si-a dezvoltat egourile in detrimentul constiintei, realizand astfel o Karma din ce in ce mai dureroasa. Cu timpul, omul, a devenit doar o masina, folosita de agregatele psihologice tenebroase. Omul a intrat astfel in roata Samsarei si se reintoarce in mod absolut mecanic, constiinta fiind din ce in ce mai adormita si imbuteliata in egouri. La un anumit timp, in puncte cheie de-a lungul istoriei, se Reincarneaza cate un Avatar, pentru a le reamini acestor zombi ca apartin de fapt si de drept altor dimensiuni, net superioare in comparatie cu cele in care se afla acum. 


Bhagavad-Gita, cartea sacra a Domnului Krishna, spune textual: "Fiinta nu se naste, nu moare, nu se reincarneaza. Ea are origine, este eterna, de neschimbat. Este primul lucru, nu moare cand se ucide corpul.
In acelasi fel cum noi ne schimbam hainele si ne punem altele noi, Asa Fiinta isi lasa corpul vechi si intra in altul nou."
Doctrina Marelui Avatar Krishna arata ca doar Zeii, Semizeii, Regii divini, Titanii si Devasii se reincarneaza. Intoarcerea, reintoarcerea este un lucru diferit;totul se Reintoarce: Kalpa, Yuga, Mahamvatara, Maha-Pralaia, etc. Cuvantul reincarnare este foarte strict; nu trebuie utilizat in orice fel; nimeni nu ar putea sa se reincarneze fara ca inainte sa fi eliminat egoul, fara a avea o adevarata individualitate sacra. Reincarnarea este un cuvant venerabil; ea inseamna reincorporarea Divinitatii in om. Reincarnarea este repetarea unui eveniment cosmic, este o noua manifestare a Divinitatii.

Ar fi absurd sa se confunde reincarnarea cu reintoarcerea. Ar fi eronat sa credem ca egoul, legiune a eurilor tenebroase, sinistre si inferioare s-ar putea reincarna.

Doar eliminand elementele indezirabile pe care le purtam in interiorul nostru putem face din viata noastra o opera cu posibilitatea de a repeta scenariul unei noi existente.
Viata este o pelicula; terminata proiectia, rulam filmul in carcasa lui si il purtam in eternitate. Reintrarea exista, reintoarcerea exista; cand ne intoarcem in aceasta lume, proiectam pe ecranul existentei aceasi pelicula, aceasi viata. Putem afirma teza existentelor succesive, dar nu a vietilor succesive, pentru ca pelicula e aceasi.
Fiinta umana ar avea 3% esenta libera si 97% esenta inchisa in egouri...






5 comentarii:

  1. :) Si totusi, acel 3% ar fi suficient pentru a elibera restul de 97 inchis in ego.
    Caci egoul nu-i decat ceata si fum peste ochii nostri.. la prima suflare de viata se imprasie.
    @};-

    RăspundețiȘtergere
  2. Dreptate mare regasesc in cuvintele tale. Eu ma intreb: cum imprastiem acest fum din ochii nostri? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Atunci cand intram in contact cu viata, cand traim profund, cand simtim si gandim profund...

    Prin profund, inteleg in acord cu natura noastra cea mai intima, cu cei care suntem in interior.
    Iar asta nu necesita cel mai mic efort, dimpotriva, cere renuntare la orice rezistenta si efort.

    :) Viata-i o divina comedie,
    iar accesul in lumea spiritului poate, de asemenea, fi insotit de indemnul: "Voi ce intrati, lasati orice speranta!"
    @};-

    RăspundețiȘtergere
  4. Inchipuie-ti ca esti lipsita putin cate putin de putere ori de cunoastere. In aceasta clipa a lipsirii "transcende".

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer sunt in parte de acord cu ceea ce spui tu aici doar ca ideile nu iti apartin sunt doar o alta scriere a unor idei mult mai accesate si mai evident scrise deacat ale tale. Nu pot sa critic aiurea doar ca prezentarea unui adevar ca fiind adevarat intr-o "iluzie" este fals. Unde adevarul arhimedic al spuselor tale unde este. Daca te gandesti o singura secunda vei vedea ca tu in mai putin de 1000 de caractere ti-ai desfintat singur toate ideile. "reincorporarea Divinitatii in om" I have to call bullshit here. Serios... chiar crezi ca citand din Sf. Augustin o sa pacalesti pe cineva. Nu critic ci tot ceea ce am scris reprezinta simple pareri, a nu fi luate ca dovezi de adevar absolut pentru ca totul dar absolut totul este o functie de unghiul din care privesti lucrurile.

    RăspundețiȘtergere