joi, 18 august 2011

Marea


Ce ai face acum daca ai avea puterea sa faci orice iti doresti?
As lasa exact cum este acum. Daca mut muntii din loc la ce folos? Eu cred ca totul este exact asa cum trebuie sa fie. O putere care nu poate fi controlata, nu foloseste la nimic, cu atat mai putin sa realizezi orice iti doresti.
...

Sentimentul de iubire se formeaza in momentul in care apare obiectul iubit. Eu cred ca iubirea este de fapt insasi Dumnezeu. Iubirea este indelung dezbatuta si cercetata pe toate partile, aspectele si din toate pozitiile. Se emit diverse teorii, chiar se poarta razboaie in numele ei. Dar niciodata nu se crede in ea si in puterea ei. Nimeni de pe pamant nu se abandoneaza in mod total ei...
Dumnezeu e totul si nu este acolo sau dincolo pentru a iubi sau a fi iubit.  Pana nu ne abandonam in totalitate ei, iubirea va fi inteleasa in diverse feluri. In acelasi timp, pana nu este experimentata in toata manifestarea ei, pasii nostri, spre iubirea absoluta, vor fi marunti si multi.

...

Ce e mai rau? Sa traiesti o viata precum un monstru, ori sa mori precum un om bun?

...

O data ce marea te prinde in vraja, greu poti exista fara de ea.

...


Vad vapoare stationand in rada pentru descarcare. Vad pasari. Jonathan, pescarusul e acolo... Vad valuri unduitoare, cu mici luciri scanteietoare. Soarele exista si-mi lumineaza privirea. Vad cum nisipul mi se scurge printre degete. Vad si cat de perfecta e o scoica alba. Si vad cum totul pare dintr-o poveste. O poveste din mine...

...

De ce ne inchidem sufletul in trup spunand: "Nu stiu nimic, nu pot face nimic, ma tem de mare; nu ma pot catara la cer; nu stiu cine sunt, nu pot spune ce voi fi" ?!

...

Important este multitudinea cuvintelor pentru exprimarea unei idei sau este arhisuficient sa
gasim cuvantul care exprima totalitatea ideii?

8 comentarii:

 1. Daca ai vointa poti muta si muntii, daca ai creier ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

  ***

  A strange passion is moving in my head.
  My heart has become a bird
  which searches in the sky.
  Every part of me goes in different directions.
  Is it really so
  that the one I love is everywhere? (Rumi)

  ***

  Este de ajuns sa gandim o idee pentru a o exprima prin atatea cuvinte cate vor fi necesare pentru a fi inteleasa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu e nimeni care sa iubeasca... Cand cineva iubeste, acolo e un "eu". Care "eu" e fals. Subiectul si obiectul sunt false. Cand apare constatatrea acestui lucru, adevarata iubire apare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta cu nu e nimeni care sa iubeasca ... nu e adevarata. Sunt destui in anonimat, le straluceste lumina in ochi.

  RăspundețiȘtergere
 4. pe marea iubirii navigând ajungi acolo în punctul unde cerul atinge marea, nu există separare, şi acolo eşti şi una şi alta.
  dificultatea e într-adevăr să iubeşti cu adevărat, chiar dacă eşti sau nu conştient de scânteia ce animă valurile sau nu. şi făcând acest lucru, tu eşti mareea, tu eşti vântul, tu eşti valul. împreună cu marea.

  RăspundețiȘtergere
 5. 'Daca ai vointa poti muta si muntii, daca ai creier ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.' Frumos gandit Ayek.

  Rumi este unul dintre inteleptii care au simtit iubirea, inainte sa-si publice intelepciunea. Cand s-a hotarat sa o exprime, a facut-o intr-un mod perfect.
  A stiut sa imbine in mod perfect cuvantul cu simtirea acelui cuvant...

  Gandim, simtim, creăm cuvantul. :)


  Khaarsha, este corect ce afirmi. Noi suntem o multiplicitate de eu-ri. Nu poti sti care este iubirea adevarata, decat in momentul in care esti dincolo de eu-ri. Cand răzbești eu-rile, iubirea apare...


  Ce fel de lumina iti straluceste Anonimule? :)


  E asa de greu sa gasim linia orizontului...cu cat te apropii de punctul in care vezi ca marea se imbina cu cerul, cu atat acel punct se indeparteaza. Si astfel apare timpul, cat timp petrecem sa ne dam seama ca fugim dupa puncte iluzorii?
  Cand ne dam intr-un sfarsit seama, putem gasi linia orizontului si echilibru perfect, intr-o clipita. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. "O data ce marea te prinde in vraja, greu poti exista fara de ea". Devii dependent de ea...

  RăspundețiȘtergere
 7. Iubirea adevarata se daruieste pe sine. Iarta, rabda, creste. Iubind luminezi de fapt partea cea mai nobila din tine. Si asta vine de sus. Se simte. Nu o poti controla. Creste cu fiece zi.

  Cu drag

  RăspundețiȘtergere
 8. dragostea adevarata se poate realiza numai prin intelegere si respect.

  RăspundețiȘtergere