marți, 9 august 2011

Existența










Singura persoana care te poate ajuta, se afla in tine. Priveste spre lumina, orice ar fi! 

...

Uneori ne indepartam atat de mult de esenta, incat ne intoarcem chiar impotriva ei, blamand tot ce tine de ea... 

...

...valul iluminator te poate surprinde perfect lucid, demonstrand decisiv ca realitatea este cu totul altfel de cum o stii. Scurt moment, dar de o intensitate inimaginabila. 

...

Noi orizonturi se pot deschide in situatii inedite. Necesara este totusi vointa clara de a renunta la planul orizontal si a privi spre cel vertical. Altfel, roata se invarte spre suferinta si deznadejdie prin noianul de intamplari si fapte aproape identice. Viata nu este si nu trebuie sa fie un sir de evenimente identice si de greseli ce se repeta la infinit. Viata trebuie sa fie drumul spre Absolut. Este necesara ruperea lantului care ne inrobeste, in virtutea eliberarii totale si definitive... 

...

O haita de lupi nu poate fi condusa de catre o oaie. O turma de oi nu poate fi condusa decat de catre un cioban. Multimea formeaza clasa conducatoare. Vreti schimbare? Schimbati-va mentalitatea, obiceiurile, faptele, etc, pentru a rasari un conducator virtuos. Un popor fara valori morale, neindoielnic va fi condus de catre o nonvaloare. 

...

...nu cautati iadul sau raiul in afara voastra, pentru ca nu o sa le gasiti. 

 ...

Ce bine ar fi ca oamenii sa invete in timpul vietii, cum sa se trezeasca in clipa mortii.

...

...picaturi din infint prind viata in momentele de relaxare totala. Filme vechi se deruleaza fulgerator pe ecranul prorpriilor ochi interiori. Este magnific sa devii una cu trecutul, prezentul si viitorul... 





12 comentarii:

  1. e greu dar nu imposibil sa rupi lantul , am ajuns la concluzia ca nu ma mai pot intoarce la ceea ce am fost ... nu mai pot sa fiu decat ceea ce sunt acum :)...unele lucruri pur si simplu nu le mai pot face pe care inainte le faceam , lumina nu ma mai lasa sa pasesc in intuneric ...asa simt

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii cum e Ramian...trecutul indepartat ar trebui lasat..cred eu..Pentru un viitor insa..in care sa fim impacati..ar trebui insa astazi sa impartim lumina.Si nu ideatic ..cum tot aud..ci atat cat putem acum,cat simtim..Si cu siguranta cand astazi va face parte dintr-un trecut...ne vom suporta mai usor! Imi place mult ce ai scris.Sa privim dpre lumina orice ar fi..Mi-ai luminat ziua un pic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase simțăminte detii Leonesse.:)
    Evenimentele care se desfasoara in viata, o data intelese, implicit va permite sa faci pasul catre lumină, evoluand spre un eveniment superior din toate punctele de vedere. Tot ceea ce esti, se regaseste in momentul prezent, deoarece doar acum existi, nici ieri nici maine ci doar in aceasta clipa.

    :)
    Buna Larisa si bine te-am gasit. Asa este, bine ar fi sa lasam trecutul in urma, insa e bine sa ne cunoastem trecutul si sa-l intelegem in mod complet, deoarece toat ceea ce suntem in acest moment contine tot ce am fost in asta viata si poate si in altele...
    Asa cum orice vietate de pe acest pamant cauta lumina solara pentru a reusi să-și sustina viata atat de fragila, asa si noi bine ar fi sa urmam calea luminii soarelui interior, acea lumina care ne conduce spre casa sufletului plecat de eternitati pentru a experimenta materia...


    Va imbrațișez cu iubire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Apoi, daca o haita de lupi nu poate fi condusa de catre o oaie, ci tot de catre un lup, firesc ar fi si ca o turma de oi sa fie condusa tot de catre o oaie. Si asa or fi stat lucrurile inainte ca omul sa fi intervenit in oranduiala naturii, smintind-o.
    Un cioban cu drept de viata si moarte asupra turmei... mai rau decat cu lupul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine punctat Sceptic!
    Sa o luam si pe partea cealalta. In natura, pe langa o turma de oi, vei gasi tot felul de pradatori. Turma de oi, condusa de catre o oaie, plateste tribut pradatorilor. Asa este in natura. Sa spunem ca noi suntem turma de oi si am angajat un lup sa ne conduca. Daca este un lup viguros, ne poate apara de multi dintre pradatori, dar va cere tributul de sef al turmei.
    Fara el e nasol. Atunci am mers mai departe si am angajat un cioban. Ciobanul are grija de noi dar ne manipuleaza dupa voia lui, deoarece ne considera doar simple oi, care behaim una la alta. :)
    In schimb, daca reusim sa vorbim aceasi limba cu a ciobanului, el nu va auzi doar simple behaituri, ci rationamente bine conturate. Astfel turma de oi ar avea multe alte avantaje.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Viata nu este si nu trebuie sa fie un sir de evenimente identice si de greseli ce se repeta la infinit. Viata trebuie sa fie drumul spre Absolut. Este necesara ruperea lantului care ne inrobeste, in virtutea eliberarii totale si definitive."...
    din pacate, Ramian, inca nu am inteles la nivel de mase ideea asta de rupere a paternurilor care ne duc spre repetarea continua a acelorasi experiente. Tu o numesti necesitate... mie nu imi place termenul asta, pentru ca cred ca nimic nu este "necesar" dar il accept in contextul de fata... incerc sa le spun oamenilor, si cand o spun,o fac din proprie experienta, sa incerce in fiecare zi sa faca ceva, oricat de mic, diferit fata de ceea ce fac in mod uzual... chiar daca nu iese bine, macar se confrunta cu o NOUA experienta si invata ceva... viata asta e atat de plina de nuante si noi le pierdem in rutina... de aia nu invatam, de aia nu experimentam de aia nu transcendem... bogatia experientelor ne este data la fiecare pas... daca obisnuim sa privim spre est, sa intoarcem o clipa privirea spre nord... s-ar putea sa gasim o floare care sa ne inunde sufletul de culoare... daca obisnuim sa mergem tristi pe strada, sa zambim o clipa, s-ar putea sa descoperim o raza de soare care se asterne peste inima... si tot asa...
    Zi faina, iti urez!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu cred ca gandim prea mult si simtim prea putin

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa este Bianca, nimic nu este necesar. Insa daca nu prindem o cale pe care s-o urmam in masa, evolutia se va lasa asteptata pentru perioade imense de timp. Omul, datorita inteligentei si adaptabilitatii sale, a reusit sa fie deasupra lantului trofic. Sunt specii care au ramas incremenite in timp, fiind specializate pe un anumit tip de clima si hrana. O data cu disparitia habitatului, dispare si specia. Stim foarte bine ca totul este trecator si schimbator in natura, de aceea nu avem timp sa adormim intr-o pozitie confortabila si neevolutiva.
    Rutina, intr-adevar este principalul dusman al evolutiei. Prezenta rutinei, face ca omul sa devina din ce in ce mai mecanic si-si pierde spiritul care l-a adus pana aici. Devine o simpla marioneta care depinde de papusar pentru a se manifesta. Vointa propie dispare cu desavarsire.
    Daca nu incercam sa simtim, gustam, traim, mai mult si sa experimentam mai mult, totul se poate prabusi precum un castel de nisip in valurile marii.
    Frumos spui aici:' daca obisnuim sa privim spre est, sa intoarcem o clipa privirea spre nord... s-ar putea sa gasim o floare care sa ne inunde sufletul de culoare...' Doar asa drumul va fi scurt si plin de savoare... :)

    Leonesse, echilibrul este cheia. Toti marii intelepti ai omenirii au indrumat oamenii sa-si gaseasca echilibrul in tot ceea ce fac si sa urmeze calea de mijloc. Extremele, intodeauna au dus la dezechilibre si implicit la autodistrugere.

    Va imbratisez cu drag! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. există. fiinţează. exprimă.

    experimentăm totul în fiecare secundă pentru că asta suntem. vibrăm ca perii unei pensule în mâna aristului interior, desenând pe pânza vieţii intricatele linii luminoase ce ne vor conduce inevitabil în noi.

    îmbrăţişarea e una dintre cele mai bune terapii pentru că ne aliniază sufletele la verticală, ne suprapune corpul dorinţelor pe corpul intenţiilor, ne alătură şi ne face să simţim pulsul, respiraţia, iubirea celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fiintam exprimand existenta. Ne lipseste insa constientizarea lucida a tuturor clipelor care formeaza aceasta enigma numita viata. Cand constientizam si facem legatura intre toate evenimentele existentei noastre, facem pasi importanti spre nivelul urmator.

    Imbratisarea face ca cele doua suflete care sunnt implicate in aceasta stransoare intima sa vibreze la unison schimband la nivel subtil, experiente si impresii din existenta fiecaruia.
    Astfel cad toate zidurile, limitarile si intrferentele care incorseteaza sufletul, lasandu-l liber sa guste in mod direct existenta.

    :)
    Imbratisari...

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,

    Ramian, de ce vorbesti la plural in mesajele tale, ca si cum ai vorbi in numele unor mase?

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut Anonim si bine ai venit! :)

    Detasat si neimplicat in nici un curent dogmatic, am pornit pe drumul propriu spre regasirea sinelui. Vorbesc la plural pentru ca toti una suntem.

    RăspundețiȘtergere